Lamel Parket

 

Lamelparket is parket dat bestaat uit planken opgebouwd uit verschillende lagen. De bovenste laag, oftewel toplaag, bestaat uit hardhout. De onderlaag bestaat uit multiplex, meestal 10-16 mm dik en bij voorkeur beuken of hardhout.

In een fabriek worden de twee lagen met lijm samengeperst. Afwerking van de planken kan door middel van olie of lak. Doordat de plank is opgebouwd uit verschillende lagen, is de werkingskans tot een minimum beperkt, waardoor lamelparket onder meer uitstekend geschikt is om zwevend te leggen en wordt aanbevolen in nieuwbouwwoningen. De lamelparketvloerdelen hebben aan vier zijden een messing en groef.

De eiken panelen worden afgewerkt met een slijtvaste olie, vroeger werden deze vloeren vaak in luxe herenhuizen gelegd maar ook tegenwoordig worden zij nog toegepast. De vooraf in de fabriek klaargemaakte parketpanelen, meestal 8,5 mm dik, kunnen allerlei patronen en maten bevatten. Aan de randen van de kamer worden deze vloeren in de regel afgewerkt met lange stroken, meestal voorzien van een bies van ebbenhout. Alles wordt gelijmd op een vlakke triplex- of spaanplaat-ondervloer maar kunnen indien voorzien van groeven in de zijkanten, waarin dunne strookjes metaal of hout worden aangebracht, ook als ongelijmde panelen (die men kan meenemen bij een verhuizing) worden aangebracht.

 

Ten Have Vloeren
Showroom is open op afspraak

Dortmundstraat 28 B
7418 BH Deventer

0649377735
info@tenhavevloeren.nl
KvK. nr: 54914450