Parket

 

Lijmen en clicksysteem
De parketdelen zijn aan de vier zijkanten voorzien van messing en groef. Hier wordt lijm in aangebracht en dan worden de planken aan elkaar gelegd. Voor massieve vloeren is het beter om het volledig te verlijmen op de vloer zodat deze bij krimpen en uitzetten ten gevolge van temperatuur- en vochtigheidswisselingen vlak blijft.
Bij het zogenaamde click-systeem worden de stroken niet gelijmd, maar middels een ingenieus messing-en-groefsysteem in elkaar geklikt. De delen liggen plat op de vloer vrijwel naadloos aan elkaar, maar bij een verhuizing kan de vloer heel eenvoudig weer uit elkaar geklikt worden om elders opnieuw te worden gebruikt.

 

Ondergrond
Als ondergrondmateriaal wordt gebruikt: spaanplaat vanaf 8 mm tot 16 mm harde persing (600) dampdichte folie, hardboard, schuim met een laagje aluminium (wordt op rol geleverd) of zachte (dempende) ondervloerplaten.

 

Stroken parket
Dit parkettype bestaat uit 22 mm dikke hardhouten stroken, 6 tot 8 cm breed met verschillende lengtes. Op balken kunnen deze vloeren worden gespijkerd in de rondom aangebrachte groeven.
De geïnstalleerde stroken parket rusten doorgaans op een constructie van tengels of balken, maar kan tegenwoordig ook heel goed rechtstreeks op een cementdekvloer worden geïnstalleerd. Om de vloer te isoleren van koude uit de kruipruimte, maar ook om geluiden binnenshuis naar de buren toe te verminderen wordt er veelal een foamlaag tussen het parket en de ondervloer aangebracht.

 

Visgraatparket
Frans eiken (of van andere houtsoorten) visgraatparket is leverbaar in verschillende maten. Om een visgraatvloer aan de zijkanten van de kamer mooi af te werken, kan men kiezen uit stroken met ebbenhouten bies en daarachter sluitfriezen of een combinatie hiervan. In de regel worden deze 8,5 mm dikke vloeren op triplex- of spaanplaat gelijmd maar er bestaan ook vloeren die van dikker materiaal gemaakt zijn; deze kunnen eventueel in een rondom aangebrachte groef in de zijkant worden gelijmd of gespijkerd.

 

Ten Have Vloeren
Showroom is open op afspraak

Dortmundstraat 28 B
7418 BH Deventer

0649377735
info@tenhavevloeren.nl
KvK. nr: 54914450